9 Comments

 1. Subhanallah… melihat kekejaman yahudi rasa hendak menitis air mata kita di buatnya.. bayangkan kalau kita di tempat tesebut… xgila sasau pun buleh???

  Tragedi tesebut mengetuk pintu hati kita dan jutaan manusia seluruh dunia bgaimana azabnya penderitaan penduduk palestin selama ini… kita di sini sesama menghulurkan bantuan membantu mangsa yg terinaya… mengikat nilai ukhuwah dan pertautan jiwa atas nama kemanusiaan.Orang Islam hari ini gagal mencapai tahap kecanggihan sains dan teknoloji dan ketinggalan dari semua bidang… sebab itu satu pun negara Islam xberani mengertak atau bersuara tehadap kekejaman Yahudi…

  Dgn lain perkataan kita hendaklah sedar dan insaf bahawa kehidupan ini sebenarnya bukanlah utk kesenangan semata2… melainkan didalamnya terselit seribu satu ujian yg di harap mmberikan kita rasa gerun terhadap azab Allah dari hidup di dunia hinggalah ke Akhirat… dan segeralah Bertaubat yg menginsafkan diri sendiri…

  Golongan Yahudi merupakan golongan yang tidak pernah kenal erti berterima kasih. Walaupun hanya menumpang di negara orang, perangai mereka tidak ubah seperti tuan yang memeras dan menganiaya golongan peribumi negara itu. Kemahiran berniaga telah menjadikan golongan Yahudi sombong bongkak dan tidak berperikemanusiaan.

  Wallahu’alam

 2. Takdir Allah SWT membenarkan mereka berjaya menakluk Palestin ….. Perkara ini berlaku dalam keadaan orang-umat Islam terutamanya masyarakat Arab sedang lalai.

  Persoalannya, sampai bilakah mereka akan berjaya mendominasi negara yang kecil itu. Mereka perlu waspada kepada masyarakat Arab yang berjumlah lebih 100 juta orang itu yang sentiasa mengingati sejarah buruk antara mereka dan Yahudi sepanjang zaman. Masa jua yang akan menentukan segala-galanya.

  Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka. Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini.

  Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim: “Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi”. Mudah-mudahan ringkas sejarah permusuhan Yahudi ini dapat bermanfaat bagi kita semua dan dapat menjadi pengajaran bagi kaum muslimin.

  kehadiran Mercy Malaysia bertujuan membantu mangsa keganasan rejim Israel di Gaza.”Kita telah membekalkan segala keperluan dan peruntukan kepada Mercy Malaysia bagi memudahkan mereka menjalankan urusan di kawasan berkenaan” sekurang2nya terubat jugak hati kita, ada rakyat M’sia yg membantu..disana…

  TETAPI, kita harus ingat, kerja-kerja memboikot ini harus ditimbang tara impaknya juga. TIDAK semua perkara kita mampu boikot kerana jaringan kebergantungan umat Islam terhadap Barat dalam sektor ekonomi sangat jelas sekali!
  PERLU ada alternatif kepada sebarang pemboikotan. Jika tidak ianya hanya mendatangkan kemudaratan yang lebih besar. Tehadap bangsa dan negara kita… ada yg kena buang keja dsbnya?????

  Perkara pertama yang jelas sekarang ialah perpecahan di kalangan orang Arab terhadap Palestin. Ada puak Fatah dan penyokong-penyokongnya di kalangan bangsa-bangsa Arab; ada puak Hamas dengan penyokong-penyokongnya pula. Fatah yang sekarang menerima konsep dua negara, satu Israel dan satu lagi Palestin, dibantah oleh Hamas (yang menang dalam pilihanraya) yang tidak bersetuju dengan konsep dua negara ini dan, malah tidak mengiktiraf hak orang Israel untuk menubuhkan negara mereka sendiri.

  Perkara kedua ialah sikap dan dasar negara-negara Arab dan negara-negara Islam lain terhadap Amerika Syaraikat, sekutu Israel yang paling rapat. Ada di antara mereka yang sikapnya pro-A.S., seperti Arab Saudi dan Kuwait. Malah di Arab Saudi dan Kuwait ada tentera A.S. yang bertujuan melindungi mereka dari musuh. Ada pula negara-negara Arab dan Islam, seperti Iran dan Syria, yang anti-Amerika. Secara logiknya, A.S. harus dianggap musuh oleh negara-negara Arab dan Islam, dan mereka harus memeranginya.

  Kita harus bertanya kepada diri kita: Bolehkah negera-negara Arab dan negara-negara Islam lain mengalahkan Israel? mungkin ya minkin tidak, kecuali dengan mencetuskan suatu peperangan nuklier antara Iran dan Israel. Peperangan seperti ini akan memusnahkan tamadun, dan perlu dielak demi keselamatan semua pihak.

  Kini puluhan ribu penduduk Palestin menghadapi risiko lemas dalam banjir najis kerana sistem kumbahan di Gaza yang terdedah kepada serangan udara Israel serta ketidakmampuan penduduk untuk mengoperasikan pam. Siapa yg berani berenang dalam air kumbahan tersebut.. Cik Purple silakan?????????

 3. Err cheq tak tau nk cakap laa bro..

 4. bro Omarm, sis PuRpLe; izinkn saya mencelah. secara peribadi topik Gaza bknlah sesuatu yg sy mampu lafazkn, kata-kata yg tersusul kemudiannya meninggalkn rasa pahit dan sakit cuma.

  Umat Islam itu ramai ibarat buih-buih di lautan.
  Bagaimana mahu mengombak kekuatan?
  dpt memecahkan daratan
  atau
  darat yg pecahkan

  Allah Ahad, bantu kami utk jihad.

 5. Jae..welcome to the club..! :mrgreen:

  Rajin2laa respon kat sini naa.. 😉

 6. thanks sis PuRpLe, salah silap tolong tunjukkn.
  ade ilmu, kongsi-kongsikan.
  ade pengalaman, coret-coretkan.
  ade pesanan, ingat-ingatkan.

  Allah Ahad.
  Allah bless all…

 7. Ya Allah, kurniakanlah ganjaran syahid buat mereka yang telah terkorban di Palestin.
  Wahai umat Islam seluruh dunia…..insaflah…dan marilah kita
  sama-sama memboikot produk2 Yahudi dan sekutu-sekutunya! Dan sentiasa berdoa buat saudara-saudara kita di Palestin.

 8. Kekejaman yahudi memang tiada batas apakan lagi perikemanusiaan.

  Memang ada banyak video sebegini tapi….. apa yang boleh kita lakukan sekadar mengatakan KEJAM, sedangkan ramai anak2 palestine yang gugur.

  Umat Islam kini di lihat LEMAH kerna tidak dapat membentuk kesatuan dr segi kefahaman. Dimana Tentera Islam yang sepatutnya bertindak sebagai penyelamat?

  Bolehkah umat islam bersatu?

 9. assalammualaikum,
  kecewa,sedih dan marah.itulah perasaan yang disuratkan..luluh melihat rakyat palestine disembelih dek yahudi lahnatullah.sedih melihat umat islam yang tak bersatu,..marah dan geram dengan zionis yang tak berhati perut.
  bantuan yang dijanjikan ALLAH akan tiba insyaallah,..akan tetapi ianya menuntut umat islam seluruhnya bersatu dan kembali berpegang kepada alquran dan sunahnya.
  sebelum mata ini berpejam untuk yang terakhirnya,..ingin sekali melihat umat islam besatu memerangi zionis yahudi,…dan kemenangan itu amat manis seumpama dosa dicabut dari jasad…ALLAHHUAKBAR..!!!!!