Klik sini …paparkan Gravatar … foto mini anda di blog ..

Assalamu’alaikum ..

Saya baru install Gravatar di blog ini. Setiap kali anda komen di blog ini, akan keluar kotak kecil wajah “jelita” @ “hensem” anda.

Cara-caranya ..

  1. Daftar di Gravatar dengan menggunakan satu alamat emel.
  2. Ikut arahan untuk upload foto anda.
  3. “Rate”kan foto anda ..
  4. Kemudian cuba komen topik ini dengan menggunakan alamat emel yang anda daftar tadi.

Terima kasih..

46 Comments

 Add your comment
  1. Bagus… kurang2 kita boleh tengok… ropa saper yg. komen… ensem ke tidak…
    tima kasih tuan WM.. semakin hari semakin ada perobahan…
    Syabas… di ucapkan!!!!!
    Rasa bersemangat pulak!!!!!!
    Cetusan idea.. tuan WM.. memang tepat pada masanya…
    jadikan tarikan ke MYJ… mudahan ramai lah yg. berjodoh kat sini….
    Besar pahala tu WM… orang dirikan mesjid!!!!
    tapi…apa pun.. kena besabaq bebanyak dengan kerenah Ahli MYJ… bukan semuanya kepala sama… Tuan WM kena jadi pengadil yg Adilllll!!!!!!!!!!!!!TQ.

  2. Dok.. cuba nie.. harap2 jadi!!!!!!

  3. ala…nampak gayanya tak leh lah guna nama samaran lagi

  4. Haiii…nasihat adik,,….. nama adik dah glamer… tok sah dok nyorok balik tiang… semua orang dah kenaiii.. tak kenai pada gambaq kenai pada tulisan… Cobaan!!!!

  5. Gambaq kecik nyer..boleh nmpk bibir je pun muat..mata sebelah jea..hidung pun cukup2 jea petak tue.. 😀 he..

  6. sorang pun tak test lagi ..

  7. kami dah test… en Azrul.. naik lengoh tgn.. dok patuk komputer… xmau jadi… brapa kali upload gambaq… macam2 jenis gambaq masuk.. tak jadi….
    Habaq sat.. step… lagumana… cakap gomen!!! bukan reti sangat… dah puas… sampai hangat ati… last2 tutup komputer…. Lari p minom kopi!!!!!!!

  8. 1) pi kat http://en.gravatar.com/signup register guna emel 46@yahoo.com tu …
    2) Upload gambar .. lepas tu dia akan satu function untuk adjust gambar ..
    3) Lepas tu ikut saja arahan seterusnya.

  9. laaaaa…kenai ka? ikshhh…sapa la kami ni ya??? hahahaha

  10. tak pandai la tuan WM….mcm mana ye nak masuk kan gambar tu

  11. Kreatif idea En Azrul kali (not to say that previous idea is not brilliant, he he).

    Untuk yg dah follow semua step yg En Azrul senaraikan kat atas tu, kalu tak nampak gak, clear cache browser, and reload balik page ni.

    😉

  12. Cuba sampai berjaya!!!!!! Cobaan…….

  13. Saya sudah mencuba

  14. Dan menjadi…

  15. salam.saya dah upload pic.nak try ni

  16. xda pic lagi..

  17. hmm…saja nak cuba mencari jodoh

  18. Lupa nak cakap .. masa Rating tu … sila pilih ‘G’

  19. nie.. nak testig sekali lagi… tak jumpa pun “G”

  20. testing!!!

  21. knp tak boleh pun?

  22. He!!!He!!!! padan muka xboleh…
    serupa dengan saya???????

  23. Haa kita buat pun tak leh,sampai mouse pun gigit kuku kita,patah daa..

  24. test sat..segan arr ada pict! 😛

  25. yuhuu boleh daa..Penat btoi dok bg password berkali2 tak jadi2,lastly haa dpt daa 1/2jam baru siap..fuh..

  26. Pd yg kenai tue shhhyyy naa.. 😀 hehehe maluw sehh..

  27. Gambaq… sapa comel tu… lehlah… panjat pokok pinang!!!!!

  28. testing… boh gambaq katun plak!!!!!

  29. Berapa kali testing!!!!!DAAAAAA….

  30. Ajar kat.. Bro purple… jenoh dok pulon tak mau jadi!!!
    Awat… Gambaq tak encem… gravatar.. tak terima…
    Malam nie bro P umah, nak belajaq??? Buleh???

  31. tu la bro….lain kali toksah dok gelak kat oghang..pi tuntut ilmu kat lya nu…kami malas dah nak try..kena tunggu masa lapang, baru nak try balik

  32. Bro Omarm,click kat gravatar di atas tue..pas tue taip email bro Om..

    Tunggu confirm dr email..bila dh dpt dr email click kat situ yg kat email tue,lepas tue bro bohlaa nickname apa2 ke n password..Yg nie susah sikit,sebab ramai dh guna nick yg susah kita nk fikir boh nickname apa..sama jugak passwordnyer kena campuq2..Lepas tue click huruf ‘G’ tue,haa kuaqlaa browse ikutlaa nk boh pict apa..tp pilih ‘G’ tue tau..Ikut arahan bahasa english tue..

    Lepas dh settle,nk tukaq password pun boleh tanpa campuq2 dah..campuq2 password contohnya ABC123!@#..
    Mula2 kita pun buat tak jadi2 gak,letih jari nie,mouse pun ada gigi dok gigit jari kita..sekarang haa dh ok.. 😉

  33. Terima kasih LYA… Satgi Bro Belanja… nasi kandaq beratur..
    U.Aida.. pun serupa.. Pulun jugak!!!! he!!!he!!!!

  34. nasi kandaq mana? hanpa ni kan mmg sat lagi aku luku kapla masing2… 😛

    lya…pekena mee pata kat padang kota pun sedap juga kan…

  35. Uitss nama Lya mana pulak dok muncul??aku tengok kat ataih tak dak pun nama Lya?? 😕 Silap bilik nieh..sekeh kepala kang..! :p

  36. Amboi… berani Datin Aida… “LUKU” pala Bro… Dahlah tak dak Rambut nanti benjoi, sapalah nak ubatkan?????

  37. si tukang bancuh kopi kan ada 😀

  38. Gossip..tuu!!!!
    Dahlah… muka kami tak ensem… kata bro Itam macam kopi.. plak… tak patut Aida cakap camtu… abis anak dara Lari??

  39. Haa btoi tue U.aida.. 😀 kuikuikui.. 😉

  40. Purple…cuba ko tolong cek sikit..ada tak aku kata omarm tu itam? pelik aku…kat mana ntah aku kata dia itam…

    bro…cuba kasi tau sikit..kot2 saya ni terlepas pandang…

  41. Hee!!!Hee!! hangin la… tu Aida…
    Dok Cerita pasai kopi pulak!!! Jgn dok bising nnti heboh sekampung!!!!!

  42. Keh.keh.keh.. :))

    U.aida,dia terasalaa tue,sb ko cakap pasai kopi,dia pun ingat muka dia mcm kopi itam..hahahaha :))

    Bro Omarm tak leh gurau pi dok surau.. 😀 😛

    U.aida dia gurau je.. 😀

  43. hm sy kecewa ngan sorang laki skunk nie… sy sakit….
    pedih……… kecewa…….. rase2 ad lg x laki2 yg ok kt sini….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.