.. mencari si dia yang soleh ..
Header

Jika Hendak Saya Tolong Carikan

December 5th, 2007 | Posted by azrul.alwi in Panduan Memilih Si Dia

This post has already been read 4822 times!

Tawaran Ini Telah Ditutup … setelah kami menaik taraf myJodoh ke versi yang lebih mantap. Semua maklumat di bawah kini boleh diisi dan didapati terus daripada laman web myJodoh. Daftar Hari Ini.

 

Kepada mereka yang ingin bantuan saya untuk ‘tolong carikan jodoh’ sila emelkan butiran berikut kepada saya :

  1. Alamat emel anda di myJodoh
  2. Asal, sekarang tinggal di mana?(Contoh: asal Kelantan, sekarang menetap di Taman Melati, Kuala Lumpur)
  3. No IC baru ..
  4. Sekarang kerja apa, di mana?
  5. Dulu belajar di mana?
  6. Berapa kali pernah bercinta?
  7. Berapa lama menjalinkan hubungan?
  8. Apa menyebabkan terputus hubungan?(Contoh: cinta pertama, 7 tahun, si dia ada lelaki lain. Aku pun kerja tak menentu. Kedua, 2 bulan, 3bulan bertunang. Lepas aku furst dengan yang pertama, aku terjumpa dengan seorang wanita, entah macam mana aku terjatuh hati kemudian bertunang. Tunang putus kerana dia yang minta putus, katanya dia tak suka.)
  9. Kebolehan/minat yang ada pada diri anda?(Contoh: Saya boleh memasak, saya pandai menyulam. Saya memang expert di dalam interior design rumah, mengalahkan si Eric Kasa Impian. )(Contoh: Saya kalau bab kereta ni bukan laaa expert sangat. Tapi boleh laa sikit-sikit. Proton Iswara tu kalau saya laaa yang make-up, boleh nampak macam Estima juga ..)
  10. Perkara-perkara yang anda tidak suka?(Contoh: Saya cukup tak suka dengan pemalas, pengotor. Ambik barang tak tahu nak letak semula di tempatnya. Orang hisap rokok pun saya tak suka.)(Contoh: Saya cukup menyampah dengan perempuan yang tak prejudis dengan lelaki yang merokok. Sepatutnya mereka bantu saya untuk berhenti. Macam laa kat luar sana tu bersih sangat .. asap lori .. asap kereta .. asap lrt )
  11. Apa yang anda buat pada 6 pagi .. 1 tengah hari dan 6 petang?(Contoh: 6 pagi tiada dalam hidupku .. aku bangun kul 6.30. 1 pm baru lepas lunch, 6 petang tengah sesak-sesak naik LRT)(Contoh: 6 pagi, baru lepas solat subuh … 1 pm .. lepas makan …tengah siap-siap nak solat zohor …. 6 petang .. ada kat opis lagi …. lepas magrib baru balik)
  12. Apa makanan anda di pagi, tengahari dan malam?(Contoh: pagi, entah lerr .. tengok gerai yang kat depan stesen LRT tu. Tengahari, … KLCC .. kalau dapat gaji, kita selalu ke Bukhara, tingkat 3. Malam, tengok laa apa yang ada kat rumah tu)
  13. Rancangan TV apa yang anda suka tonton?
  14. Surah apa yang paling anda sukai di dalam Al-Quran, dan sebabnya?(Contoh: Saya suka surah Luqman, kerana ia menceritakan tentang bagaimana seorang ayah mendidik anaknya..)
  15. Ibu bapa anda hendakkan orang mcam mana menjadi menantu?(Contoh: Mak saya kalau boleh dia nak seorang yang boleh mewarisi ilmu masak-masak dia. Bapa saya tak kisah sangat, saya pula asalkan sedap mata memandang dan beradap)(Contoh: Ayah saya selalu tekankan seorang suami yang tidak meninggalkan solat. Mak saya pula selalu cakap cari seorang yang sebaik ayah saya. Saya dapat mengenalinya dengan sekali pandang)
  16. Keadaan keluarga anda. Ibu, ayah, jumlah adik beradik, anda adalah anak yang ke berapa?(Contoh: Ibu saya seorang suri rumah, ayah saya dah pencen. Saya ada 8 adik beradik. Saya anak yang ke 5. Dua abang dan seorang adik bongsu lelaki. Yang lain semua perempuan. Semua adik beradik saya dah kahwin kecuali saya dan adik bongsu saya yang tengah SPM tu)
  17. Sila sertakan gambar terbaru dan terbaik. (Gambar ni saya tak tunjuk kepada orang, melainkan orang tu dah 100% berminat dengan profile anda.)

————————————————–

  • Hanya untuk para pengguna pakej A.
  • Sila emel terus ke aalwi(@)myjodoh.net

—————————————————————————————

Telah dimansuhkan kerana myJodoh telah dinaik-taraf (pada Sept 2009) untuk mengisi butiran seperti di atas, memudahkan pengguna meneliti sendiri butiran calon pasangan yang dikehendaki. Harap Maklum.

FacebookTwitterGoogle+Share

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

97 Responses

  • ila adila says:

    semoga ketemu calon suami yg benar2 jujur, insyaallah

  • leyana says:

    testing..testing

  • Lyenda says:

    masih tgh memikirkan…samada nak minta tolong WM untuk jadi perantara…hermmmmmmm…..

  • omarm says:

    Lyenda… apa salah minta tolong kat WM… dia dah offer tu… kalau berkenan rasa atie teruskan.. tak salah kan…

  • queen says:

    offer ni masih dibuka ke ? macam mana nak buat pakej A tu ? Tolong la ajar , kawan-kawan.. Moga kehidupan diberkati Allah pada sesiapa yang berniat nak tolong tu…terima kasih

  • missazizah says:

    akum… klu sy bukan pengguna pakej A boleh ke sy email gak… :(

  • Ryuaika says:

    Salam….tahniah vm…i totally support..saya memang hendak mencarikan pasangan utk kakak saya, 37 years old..cantik, tapi tiada jodoh setakat ini…harap dapat diusahakan

  • omarm says:

    Pada queen & Ryuaika kan di MYJ dh Letakkan syarat2 nya…Cuma email terus kpd WM dah keluarkan sedikit modal untuk menikmati berbagai kemudahan yg. di sediakan.. jangan malu dan jangan segan…. kata ‘”org. malu berkayuh perahu hanyut, malu bertanya sesat jalan…”
    Bagi Ryu… yg kakak umur 37 tu.. masuklah di MYJ kurang2 yg dok berkenan tu tampil mempelawa diri sapa tahu… entah2 saya pun bkenan plak??????

  • van ckulop says:

    ..kalo Omarm bekenan, teman pun mau juge…! kita belawan ler memenangi hatinyer…, tak gitu Ryuaika..?

  • omarm says:

    Usahlah Belawan Van… Ada dua tu En.Van…. Ryuaika dan Kakaknya… Cuma kita kena Cabut Undi.. Tapi Ryuaika tu lelaki ke Pompuan???? Kalau L tu menjadi masaalah “BESO”.

  • mizz says:

    er….pakej a tu camna plak………….nie dah ada yang respond ker…even lewat join nak gak tau apa perkembangan ….

  • van ckulop says:

    Kalo betoi gayanyer berbiras kita…, manerlah tau.., kot-kot boleh duduk bersila bertemu lutut…!

  • Arabela says:

    salam WM…

    insyaAllah saya akan hantar resume…
    kita hanya mampu berusaha n tawaqal…selebihnya Allah yg tentukan… thanks to WM …jasa n usaha WM akan di hargai…
    wassalam

  • cik einn says:

    salam….

    apa yg ribut2 ni? tak paham ler….

  • KHAI says:

    CITER APE NI….AKU X PHM LA…..

  • aBDUL mALEK iBRAHIM says:

    Andai Ada yang sudi memberi penjelasan tentang hidup mengapa harus di ragui keupayaan untuk
    berumah tangga, saya tak kisah andai yang sudi menemani saya menerajui hidup berumah tangga.
    terima siapa saja. umur kurang dari 36

  • aBDUL mALEK iBRAHIM says:

    Buat insan di laman ini yang sudi,dengar bicara sepi, Andai hidup tiada ranjau. maka usah bermimpi hidup di kota. jangan di salah pada ilahi andai diri di jerumus kekotaran.
    usah di hina pada diri jika sempurna hidup tak pasti.perjalan sepi umpama mimpi.
    yang pasti doa ilahi pasti terampun. solat 5 waktu usah di kesali. kepayahan hidup berdikari usah di tanggisi. yang pasti Allah mampu mengubah nasib insan di dunia ini mengikut kemahuan
    nya, Allah Allah Allah hu Akbar. amin

  • Lukmanil Hakim Patawari says:

    assalamualaikum….
    saya orang indonesia,tinggal disalah satu ibu kota propinsinya.
    saya berniat untuk segera menikah.dan saya ingin pasangan yang sholeha,pengertian dan cantik tentunya,semoga allah meridhoi..AMIN

  • Lukmanil Hakim Patawari says:

    ya allah,..segerakanlah jodohku agar aku segera menunaikan ibadahmu dan mengikuti sunnah rasulullah yaitu menikah.jika dia jauh,maka dekatkanlah.jika dia masih tersembunyi dibalik tabir rahasiamu ya allah,maka bukalah tabir tersebut dan pertemukanlah kami.AMIN

  • muhd.aminullah says:

    as’salamualaikum,..
    saya syorkan 2 amalan kiranya saudari tidak k’beratan m’istiqamahkan nya..
    1]m’dirikan solat sunat tahhajud&hajat d’mlm hr,
    2]m’dirikan solat sunat israq&dhuha pd d’awal paginya..
    insya allah,dgn izin ALLAH S.W.T yg maha melihat,maha mendengar&maha mengetahui
    segala niat yg t’buku d’hati saudari yg s’besar zarah pun akan t’tunai..
    minta lah pd ALLAH S.W.T s’bab mahluk tiada kuasa,ALLAH MAHA KUASA!!!
    Renung2lah maksud Doa solat sunat israq&dhuha…

  • jiejie says:

    assalamualaikum. adul malik ibrahim… saya terpesona dgn kata2 awk. awk ni suka bersastera ker? harap2 kata2 awk tu jujur, lahir dari hati.

  • CaHaYa says:

    FuhYoO ada ayat sempoi2.. ;)

  • are-long says:

    hanya untuk para pengguna pakej A? pakej A tu apa? boleh terangkan sikit x?

  • izzie says:

    nak tanye, dah ade yg bjaye ke…

  • nunwowro says:

    mf ketinggalan lagi..
    good effort..kiranya ada kesempatan masa, sy teringin jg mengusahakn kwn2 yg msih single..tp atas keterdesakn masa xsempat nk layan..blh d share dgn sme member “single club” nih.
    tq mr WM

  • nurul aishah alia says:

    salam tn.web master .. tawaran bantuan carikan jodoh ni masih terbuka lagi ke .. saya agak terlewat mengetahui tentangnya

  • azrul.alwi says:

    salam nurul,

    dengan myjodoh versi baru yang akan dilancarkan tidak lama lagi, rasanya tak perlu saya nak tolong carikan dah …

  • nurul aishah alia says:

    salam tn.WM …. betul ke myjodoh ada versi baru .. keahlian saya baru je expired 09/01/2009 … kalau myjodoh dh di upgrade mungkin saya berminat utk renew …
    bila tu gak nya nk lancarkan versi baru tu ..

  • yat says:

    tn WM..sy baru je melayari blog ni..bminat juga nak join..penah ade ke yang bjaya dengan kaedah ni..

  • Omarm says:

    Versi baru pemudahkan brtemu jodoh yg mantap dn meyakinkn begelora dkalbu?.

  • nurul aishah alia says:

    ye ke cam tu budin … myjodoh versi baru lebih mantap hmmmm … tk sabar angah nk tengok … tapi bila ye nk dilancarkan tu … angah nk renew membership bila myjodoh versi baru dh dilancarkan hehehe

  • PuRpLe says:

    :mrgreen: pndai pown berayat Bro Omarm..

    Siapa yg bergelora di kalbu bro erk?? :mrgreen: :D

  • Omarm says:

    Renew jgn xrenew kang nyesal xsudah, buah hati kekasih org. Dp cempedak baik lah nangka.??? Tolon abiskn pantun ni!!

  • qiraati says:

    salam. takut ana membacanya.

  • lia says:

    Salam..saudara azrul saya dah mailkan profil saya harap saudara boleh bantu..terima kasih sgt2

  • lia says:

    Salam…sebenarnyer saya tak tau sgt mcm mana nak mula…lagipun x der pengalaman bercinta harap saudara boleh bantu…

  • jojo says:

    salam, dah byk x usaha, tiap x x jadi2..entahlah

  • salammm... says:

    hmmm…sy pun mghadapi masalah yg sama…sukar mdpt jodoh….knpa yer????ujian dr Allah agaknya utk menguji iman ku….ku redha sekiranya Dia brkehendakkan begitu…ku yakin dgn janjiNya….

  • irahazirah says:

    Salam! Saya pun seperti mereka juga, dah berusaha, melanggan myjodoh dan baru tamat..(kini tengah fikir nak renew atau tak) tapi masih belum bertemu hajat di hati… Mungkin ini dugaan saya…saya pasrah!!! Tolonglah saudara Azrul membantu saya, umur saya dah nak hampir 35 thn hujung bulan ni…. saya dah buntu bagaimana sy nak mencari jodoh…. saya bukanlah jenis gadis yg suka bersosial…. Mungkin itu yg menyebabkan jodoh saya lambat…. tolonglah saudara Azrul….

  • azrul.alwi says:

    Lengkapkan maklumat kat sini .. kemudian emel kat saya ..
    http://webblog.myjodoh.net/2007/12/05/jika-hendak-saya-tolong-carikan/

  • Dyllaz says:

    Salam Ms Irahazirah…smoga sihat2 selalu.
    baguslah awk ada sifat terus berusaha…teruskan lah niat suci awk itu… i juz nak sharing dgn u ira…dkt myjodoh inilah i mengenali seseorng yg blh dikata hes vry nice person…but not local people..singaporean.. last year 16/8 kami kenal…alhamdulillah kami berjumpa selepas 1bln bersms & call. umur dia pun dah 42. selama kami berkawan hmpir 9bln…i’m so hpy…x de prob btween us..tapi baru2 ni je…..tba2 je terus dia snyap sepi…tak tau apa slh sy….apa yg sy buat skrg…terus berdoa dan buat solat istikarah & hajat…
    sy mmg sygkan dia….tapi sy pcnya ini adalah ujian darinya…….cuma sy berharap & berdoa…agar cik azrul blh cari yg terbaik buat awak..insyallah..
    umur kite lbh krg sama je iza… :)- gud luck to you

  • ruzaidah ahmad says:


    aBDUL mALEK iBRAHIM:

    Andai Ada yang sudi memberi penjelasan tentang hidup mengapa harus di ragui keupayaan untuk
    berumah tangga, saya tak kisah andai yang sudi menemani saya menerajui hidup berumah tangga.
    terima siapa saja. umur kurang dari 36

  • Singleboy says:

    saya seorang pemuda berumur 25 tahun dan serius untuk mendirikan rumahtangga..tpi masih belum ada calon..bukan tidak berkenan @ tidak ada yang memberi respon tapi saya tidak minat satu office..byk masalah….Saya cuma mahukan seorang yang matang,penyabar,boleh handle rumah tangga..boleh memasak..umur x penting yang penting bekerjaya..saya seorang yang mempunyai pekerjaan yang tetap

  • Nella says:

    Saya ingn mencri jdoh,untk teman hdup.

  • nurul shariza says:

    OK AZRUL

  • noni says:

    assalammualaikum .
    noni tatahu nak kata apa . yang noni nak beri tahu bahawa noni ni tak pikir kan lelaki , sebab tada masa nak mencari , buzy . sebab to noni tada jodoh . noni harap boleh cari kan la .
    HAHA , saja saja try macam ni .



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by Comment SPAM Wiper.