.. mencari si dia yang soleh ..
Header

Kenapa Tidak Boleh Melihat Maklumat Berhubung

June 20th, 2007 | Posted by Bahagian Teknikal in Teknikal www.myjodoh.net

This post has already been read 34 times!

Assalamu’alaikum,

Saya sering mendapat pertanyaan seperti berikut :

Saya telah membuat pembayaran RM50 (atau RM90) kepada myJodoh, tetapi kenapa saya perlu membeli kredit untuk download nombor telefon pengguna lain?

Sebenarnya Pakej A (atau pun sebelum ini dikenali sebagai Pengguna Berbayar) membolehkan anda memaparkan maklumat berhubung anda kepada semua orang. Ia bukan bermaksud anda dapat melihat nombor telefon atau alamat emel semua orang.

Orang ramai tidak perlu membayar apa-apa untuk mendapatkan maklumat berhubung anda seperti alamat emel dan nombor telefon. Kedua-duanya dipaparkan seperti yang anda masukkan pada bahagian Maklumat Diri (Pusat Kawalan > Maklumat Diri). Profile pengguna Pakej A akan mempunyai bintang kuning.Yellow star

Sekiranya anda ingin berkenalan dengan seorang pengguna biasa (tidak melanggan pakej A atau B), anda boleh menghantar pesanan kepada mereka. Mereka akan kembali ke myJodoh dan meneliti maklumat diri anda, seterusnya menghubungi anda melalui maklumat berhubung yang anda paparkan.

Sekian, terima kasih.

FacebookTwitterGoogle+Share

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

7 Responses

  • Fallen Angel says:

    Salam Tuan WM,
    Kenapa yea saya lihat paparan profile saya tidak ada alamat email saya padahal saya ada letak alamat email dan sudahpun meng’confirm’kan email saya itu. Adakah saya perlu membeli kredit?? saya ada buat tiket pertanyaan boleh Tuan WM rujuk tak? terima kasih.

  • nm says:

    kenapa bila nak check maklumat peribadi individu yang ingin berkenalan dengan kita, tak dapat? apa yang dimaksudkan dengan tempoh penggunaan di myjoodh dah tamat..???? macam ni susah lah nak kenal dia.

  • orgtua says:

    orgtua rasa tamat tempuh tu..dah lusuhlah munkin myjodoh tak bagi kita kenal ngan orang tu.. munkin org tu dah tua sangat tak layak di kenal lagi…

  • zaa says:

    Saya baru saja mendaftar dengan laman ini, tapi petang tuh dah tak dpt nk akses pesanan peribadi yang saya terima kerana saya bukan pengguna berbayar dan mengatakan sudah tamat tempuh penggunaan tetapi dalam pakej biasa kata boleh akses. Camne tuh?. My pic and my email pun tak de display even saya dah buat seperti di arahkan.

  • azrul.alwi says:

    zaa .. setiap yg mendaftar akan diberi 200 page views percuma .. ada setengah boleh menghabiskan semua dalam masa dua tiga bulan. Ada setengah dua tiga hari, ada setengah dua tiga jam selepas mendaftar.

    Semua gambar yang dimuatkan akan dinilai semua. Emel anda tidak akan dipaparkan kepada public kerana anda bukan pengguna berbayar. Namun, ia boleh dipindah turunkan oleh sesiapa yang berminat mengenali anda.

    Terima kasih.

  • cempaka says:

    saya sudah membayar utk pekej A, tp sejak dari mula byr sehingga sekarang setiap kali nak ekses atau log in akan keluar msg yg mengatakan sya perlu membyar utk ekses.. saya tidak faham mengapa ini belaku sedangkan saya baru mendaftar pagi tadi..

    terima kasih

  • Su says:

    Salam sy nk tnya macam mana cara untuk sy melangan pekej berbayar dan nak bwt pilihan langanan yg sy mahu?lg satu kenapa bila sy nk bka untuk melihat pesanan dia kata maklumat diri tidak lengkap,lg satu soaln kenapa alamat emel saya tidak doleh disah kn sy dh cba bnyk kli cuba tp tk jg….



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site is protected by Comment SPAM Wiper.